ΓΑΙΑ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΓΕΝΝΗΤΙΚΕΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ

Το Σάββατο 26 Μαΐου 2012, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών στο Κεφαλάρι, Ημερίδα με θέμα «Περιγεννητικές Λοιμώξεις». Η ημερίδα οργανώθηκε στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παθολογία της Κύησης» του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών.

Μετά από το σύντομο χαιρετισμό που απηύθυναν στο ακροατήριο ο Καθηγητής κύριος Εμμανουήλ Σαλαμαλέκης, Επιστημονικός Διευθυντής του «ΓΑΙΑ» και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, η Διοικητική Διευθύντρια του «ΓΑΙΑ» κυρία Ευθυμία Βλαχοκώστα και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του «ΓΑΙΑ» κύριος Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, ακολούθησαν οι επιστημονικές εισηγήσεις της ημερίδας.

Τις επιστημονικές εισηγήσεις της ημερίδας ανέπτυξαν οι κύριοι: Ηλίας Χιντιπάς, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, με θέμα «Ηπατίτιδες: Επιπλοκές στην κύηση», Περικλής Παναγόπουλος, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, με θέμα «HIV λοίμωξη και κύηση», Γεώργιος Παπαϊωάννου, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος,  με θέμα «Κυτταρομεγαλοϊός και κύηση» και Παντελής Κόκκαλης, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, με θέμα «Λοίμωξη από τοξόπλασμα στην κύηση».

Αναπτύχθηκαν όλα τα νεώτερα δεδομένα για τις παθολογικές αυτές καταστάσεις που ενδέχεται να παρουσιαστούν στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, και στη συζήτηση που ακολούθησε αναφέρθηκαν οι τρόποι εφαρμογής των δεδομένων αυτών στην καθημερινή πράξη, για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών υγείας στην έγκυο γυναίκα.

Η επιτυχία της ημερίδας, μας ενθαρρύνει να προγραμματίσουμε ανάλογες επιστημονικές εκδηλώσεις στο μέλλον.